Why stop now är en Komedi/Drama som handlar om en dag i Eli Bloom’s liv. Han bor i en fattig familj med en Mor som är missbrukare, det finns dock inget som han hellre vill än att bli pianist. Han har nu fått möjligheten att bli intagen i en av landets bästa skolor för musiker. Problemet är att hans audition inträffar samma dag som hans Mor ska bli intagen på en drogklinik. Sjävklart går inte allt som väntat.

Det är en backstory som hade passat sig bra för en komedi, bara det att den är otroligt rörig. I vissa scener så är det några riktigt bra scener när Eli Bloom (Jessie Eisenberg) får spela ut sin galenskap. Han som skådespelare har sitt essé när han får spela karaktärer som är fullständigt trasiga psykiskt sätt på en eller en annan nivå. Tyvärr så kommer han inte ut till sin fulla rätt i Why stop now utan de andra karaktärerna förstör onödigt mycket. Speciellt Sprinkles (Tracy Morgan) som försöker axla rollen som den som ska föra fram humorn i filmen. Istället så bjuder Sprinkles på alla stereotyper som finns och han förstör mer än förbättrar filmen. Om Sprinkles hade varit en mer diskret karaktär så hade filmen som helhet hållt betydligt bättre.
why-stop-now-tracy-morgan-melissa-leo-jesse-eisenberg
Jag är väldigt kluven över Why stop now ibland är den riktigt bra. Den är som bäst när Eli och hans Mor (Melisso Leo) agerar ensamma i scenen. Där får man se två riktigt duktiga skådespelare som spelar två otroligt trasiga karaktärer.

Jag vill inte berätta för mycket om storyn men det finns en hel del scener som håller filmen intressant filmen igenom.
Om ni vill ha en annorlunda komedi så kan jag rekomendera Why stop now även fast kvalitén är väldigt varierande. Om de hade klippt bort de flesta scener med Sprinkles så hade betyget blivit betydligt högre. Det är lite svagt av en filmmakare som vill göra en nyskapande komedi att slänga in en så otroligt stereotyp karaktär.

[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]betyg6
Trots sina brister så har Why stop now en intressant berättelse. Jessie Eisenberg är vass i rollen som Eli
Otroligt ojämn kvalité emellan scenerna. Sprinkles är en fruktansvärd karaktär som får alldeles för mycket tid i filmen.
Det fanns potential som inte utfördes speciellt bra. Jessie Eisenberg är en bra skådespelare men filmen hade mått bättre av bättre regi och klippning. Helt klart sevärd dock.
[/box]

Tack till Noble Entertainment för recensionsexemplaret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.