2013-06-01 18.36.17Röyksopp

Jag har peppat för Dans Dakar 2013 hela året och nu den 1 Juni var det äntligen dags. Festivalen höll till på ett område vid Stockholms Universitet. Det första intrycket var att även fast festivalområdet inte var så stort så hade de lyckats hålla de tre scenerna rätt så åtskilda ifrån varandra. Även fast många band spelade samtidigt så var det ytterst få ställen på området där detta hördes. Dagen innehöll ett ganska tajt schema där många artister skulle få spela på en ytterst kort tid. Detta schema hölls exemplariskt där det egentligen inte var någon försening alls.

Mat och dryck gick och handla ifrån flera ställen och det var med stor variation som man kunde hitta något att fylla magen med. Stort plus för att varje mat och dryckes-stånd hade möjlighet att ta kortbetalning.

Ljudet som helhet på konserterna var riktigt bra och jag har egentligen inget att anmärka på där. Ljudet är så otroligt viktigt på livespelningar och oavsett om det var House, Dub-step, Electro eller Glitch-hop som spelades så var ljudet alltid riktigt bra. Kudos till ljudteknikerna på festivalen, ni gjorde ett exemplariskt jobb.

Så i helhet så var produktionen av festivalen bra och jag tyckte att arrangörerna gjorde ett bra jobb! Som festivalbesökare så känner jag mig nöjd och skulle inte tveka att besöka festivalen en andra gång.

Mycket beroende på dagens sinnesjuka bilköer (Stockholm Maraton kan ha med saken att göra) så kom till festivalområdet vid ungefär två-tiden. Jag märkte då att det var lite oklart var man skulle lösa ut sina biljetter. Tillslut hittade jag ett tält där man snabbt kunde lösa ut sin entrebiljett som i äkta festival-manér var ett armband som fanns i två olika färger. Ett för de med vip-biljett och ett för ordinare biljett. Väl inne på festivalområdet så hade folk börjat dyka upp, om än ganska tomt så var det riktigt entusiastiska människor som hade kommit hit denna vackra lördag. Även när det snart började regna så var det fortfarande en peppad publik som såg dagens första artister spela.

2013-06-01 19.43.57Pendulum

Den första spelningen jag såg var med den svenska Owl Vision. Som med sin mörka Electro kan likna den elektroniska musikens motsvarighet till Doom-metal. Det var välkomponerat mörker som satte en skön ribba för kommande artister. Jag gillade Owl Visions spelning riktigt mycket och ser fram emot hans kommande alster.

Pla Pla Pinky följde sedan därefter. De spelar något som jag inte kan beskriva bättre än Noise. Det är trasiga ljud och bas-slingor som gav en intressant konsertupplevelse men inget som föll mig i smaken direkt.

Efter det så såg jag legenderna Röyksopp. Dessa genier som har sedan många år skapat sig sin status i branschen genom att släppa annorlunda dansmusik som både har fängslat och inspirerat. Deras gig var helt ok. De spelade en del av sina klassiska låtar, men även en del remixer och liknande. Min favorit under spelningen var en riktigt skitig remix av Rage against the machines Killing in the name of. Röyksopp gav allt som allt en mycket njutbar show.

Sedan kom Serkan Denizer. En gömd talang som är tidigare känd som mannen bakom Bonerizing Records. Skivbolaget som huserar artister som till exempel F.o.o.l. Serkan är även en soloartist, hans essé är att göra stenhård Electro-house. Jag hade inte hört något av hans alster tidigare men spelningen gav något som senare visade sig vara festivalens största överaskning för mig. Serkan Denizer gör helt enkelt musik som passar mig PERFEKT. Hans gig var fylld av bra musik, energi som ger dig en adrenalin-överdos och framförallt riktigt bra dj’ande. När det gäller elektronisk musik live så är det viktigt att artisten får sitt dj-set att bli intressant, högoktanigt och framförallt varierande. Serkan lyckades med detta och spelningen var sinnesjukt bra. Serkan Denizer är ett namn att hålla koll på. Den mannen kommer att bli stor, ni vet var ni hörde det först.

2013-06-01 15.05.34Owl Vision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.