Som ni vet så har det varit sagt i flera år att Slussen ska byggas om. Det var sagt att ombyggnaderna skulle påbörjas i höst men då det ännu inte är spikat på vilka sätt Slussen skulle byggas om.
Det finns två alternativ som ser aktuella ut just nu. Det som kallas Alternativ A: Går ut på att riva slussen helt och bygga nya hus och göra allt mer “modernt”. Stora köpcentraler och liknande ingår i detta alternativ. Alternativ B: går ut på att riva Slussen och bygga upp den så att den ska se ut ungefär som idag. Gigantiska underjords köpcentrum ingår inte i detta alternativ.

Tydligen är “Alternativ B” hälften så dyrt, skulle ta hälften av byggtiden samt ha två av tre byggsektioner öppna för att kollektivtrafik och annat ska kunna fungera så smidigt som möjligt.

Trots att det är minst ett år innan Slussen kommer att starta sina ombyggnader så ska Debaser Slussen rivas redan i september 2013.
Det verkar även vara så att om Alternativ B genomförs så kommer Debaser Slussen och kringliggande butiker/restauranger och liknande inte påverkas av ombyggnaderna.

Debaser Slussen betyder otroligt mycket för mig. Det har varit ett underbart ställe för dig som gillar sköna hak, bra människor, god mat och bra konserter med kunniga scenarbetare som alltid har sett till att ljudet alltid är perfekt för dig som åskådare.

Utan Debaser Slussen så skulle utelivet, musiklivet och Stockholm i sig bli mycket tråkigare. Vill ni som jag att Debaser Slussen ska få leva så länge som det går så gå in på Debaser.Se och fyll i deras namninsamling (som ska öppnas automatiskt när du går in på länken). Annars visa dem ditt stöd genom att skriva på deras facebookgrupp.

3475

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.