Efter Rebecca och Fiona så kom en akt som jag hade sett mycket fram emot. Brittiska Koan Sound har funnits sedan 2008 och har funnit en fanbas på internet, de spelade då ganska ordinär Dub-step. 2008 så släppte de EP’n Max Out där de snarare utforskar genren Glitch-Hop. Denna underbara musikgenre som jag älskar nästan fånigt mycket, det är det funkigaste ifrån old-school hiphop som blandas med glitch, bit-pop och inte helt otippat funk och även jazz. Det är en genre som i sitt essé är helt fenomenalt häftig att lyssna på. Koan Sound lyckades leverera.
2013-06-01 22.39.34-1
Med ett tajt set så hann de spela igenom en hel del av sina låtar under en timme. Man märker att de vet hur man underhåller en publik, sättet på hur de mixade sin spelning och valet av låtar att spela var noga genomtänkt. Höjdpunkterna var nog i ett mellansnack när de sade “I think you know this one” så började deras Funk Blaster spelas. Denna otroligt grymma låt toppades dock när de spelade sin fånigt medryckande Sly Fox. Det är svårt att tycka illa om en låt som börjar med ett riktigt ostigt Midi-intro, för att övergå till en galet funkig glitch. Jag har lyssnat på glitch-hop ganska länge men har aldrig sett genren spelas live. Koan Sound bevisade dock att genren passar otroligt bra att spela live och framförallt att dansa till.

Riktigt bra spelning, hoppas jag får möjligheten att se dessa britter snart igen.
2013-06-01 22.48.16
The Prodigy följde därefter. Detta legenderiska band som var med och startade hela EDM-kulturen under 1990-talet. Det var en spännande upplevelse att se dessa live. Först och främst för att allt spelades allt live. Sång, gittar, bas, synth. Allt detta och att det faktum att ljusshowen var helt magisk gjorde detta till en härlig konsertupplevelse.
De körde sina klassiker som Firestarter och Smack my bitch up. Stämningen var så tjock så man hade kunnat skära den med en kniv.
2013-06-02 02.16.07
Justice var den akt som skulle avsluta hela festivalen. Justice var också det band jag hade sett som mest fram emot så man kan ju minst sagt säga att mina förväntningar var riktigt höga.
Justice var tyvärr det bandet som levererade sämst. För det första så var deras ljushow horribel, det var så starka lampor så att jag skulle inte bli förvånad om flygplanen i skyn skulle ha blivit bländad av dessa. Problemet är att det var någon roddare eller ljusmaskinist som inte alls hade koll på läget. Så dessa extremt starka lampor var riktade emot publiken. Det betyder att det var helt omöjligt att se något av det som hände på scen.
Sedan så är det känt att Justice är en riktigt bra live-akt. De har grymma låtar som passar perfekt att höras live. Bara det att de körde ytterst få av sina egna låtar. Justice var en stor besvikelse.

Förutom att det avslutande bandet inte kunde leverera så hade jag det riktigt kul på Dans Dakar. Det var en festival som trots att den är relativt ung så lyckades den leverera. Bra jobbat Dans Dakar! vi ses nästa år igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.