Owl Vision. Eller Johannes Arnesson som han också kallas. Denna gigant som blandar doom-metal med electro och myser med 80-tals synthar. Att påstå att jag har respekt för snubben är ju en underdrift kan man säga. Bara det faktum att han är en av de mest intressanta live-akterna inom Elektronisk musik just nu är ju att säga en del.

Holy Shit är hans senaste singel som har ett tveksamt namn (om man har kommit på så grymma låttitlar som Dystopia och Moloch så är allt annat blekt i jämförelse) men som har en helt fenomenal melodislinga som får mig att vilja börja primaldansa som om jag var under någon sorts trans.

Mitt ogillande av “stureplans-house” håller i sig, därför blir jag så otroligt glad av att fler och fler producenter inser att det finns mer till Elektronisk musik än att: “Stå och vifta med pekfingret till en inspelad mixtape som har flera låtar som låter likadant”. Elektronisk musik kan vara lika innovativt och experimentellt som vilken annan genre som helst.
Därför är jag så glad att det finns profeter som Owl Vision som strävar efter att visa att det finns alternativ om man inte gillar valfri artist på Summerburst. En sådan artist som inte bara står och viftar med pekfingret utan är mer fokuserad på sitt dj-bord än på hur stor publiken är. Elektronisk musik ska vara en show och Owl Vision är en av de få som har förstått det!

Om ni gillar låter så köp den. Den finns på de vanligaste digitala kanalerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.