Det första bandet jag såg på Getaway var dystert, mörkt och stämningsfullt. Jag hade inte hört Katatonia innan årets Getaway men uppskattade deras musik, deras stämningsfulla post-metal var en bra start på en bra helg! För min del så var det en rätt så skönt att börja min festivalupplevelse med ett band som ville mer bygga en stämning snarare än att få en “röjig” konsert. Vilket tyvärr inte avspeglade sig i deras scenspråk. Det var ju inte så jättemycket som hände på scen utan allt fokus låg ju på musiken. Som faktiskt i detta sammanhanget höll bra.

2013-08-08 15.49.19

Det enda som egentligen var ett problem med deras spelning var att de är den typ utav band som passar bäst i en mindre, instängd och mörk lokal där ljuset spelar lika stor roll som ljudet. Ljudet fanns här. Det enda stämningsljus man hade var ifrån solen.

Katatonia hade dock inte passat att spelat senare på kvällen. De var perfekta att ha så tidigt på dagen då resten av dagens schema innebar bara större och större akter.

Katatonia var ett skönt band att börja helgen med. Om inte annat så var de ett perfekt “förband” till nästa artist som skulle äntra scenen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.