Jag är riktigt kass på sportspel. Jag har fått höra att jag missar mycket när jag inte har spelat Fifa-spelen. Det var just därför jag ville få chansen att få ett par timmar framför Fifa 14.

Jag gick in med förväntningarna att det skulle vara svårt att sätta sig in i Fifas spelsystem, vilket visade sig vara sant. Jag fick höra en genomgång av spelet och dess nya funktioner och fick höra att kontrollen skulle vara mer responsiv och realistisk än någonsin. Vilket jag kan tänka mig att den är. Spelarnas rörelser och animationer är sinnessjukt snyggt modellerade och spelets fysikmotor har tydligen gjorts om rejält.

Realism. Både när jag fick se en genomgång utav spelet och när jag pratade med spelets producenter så fick jag höra att fokus låg på realism. Det finns betydligt fler lag och spelare att använda sig utav och man kan skapa ett drömlag ifrån scratch. Speciellt då de nu lanserar något som kallas för Legends där man kan likt Pokémon samla och låsa upp några av de mest legendariska spelarna någonsin. Det tåls att nämnas att Legends-läget är Xbox360/Xbox One exklusivt och det läget kommer inte att komma till spelet på de andra formaten.

Jag tycker att det absolut bästa med Fifa 14 var det estetiska. Det var fantastiskt snyggt och animationerna var smidiga som smör. Fysiken kändes realistisk och de timmar jag fick med spelet kändes ändå tajt. Det är bara ett problem, Fifa 14 är ett otroligt svårt spel att komma in i om man inte har spelat något av de tidigare inkarnationerna. Spelkontrollen var otroligt exakt men det kommer med ett pris. Det var otroligt svårt att sätta sig in i spelet när man är nybörjare och det finns inte direkt något bra tutorial-moment. Det närmaste en tutorial som man får är diverse mini-spel där man får “träna” på vissa typer utav färdigheter. Att passa, göra långskott och så vidare.

fifa-14-6

Om man inte vill spela vanliga matcher så fanns det även ett manager-läge där man som spelare eller fotbollstränare klättra i sin karriär visuellt framställt med massor utav text och statistik. Jag gillade det och det kändes som en mer lättsam variant av ett management-spel.

Ett moment som förhöjer management känslan är spelläget Global Transfer Network där man kan fritt köpa och sälja spelare. Eftersom varje spelare har egna färdigheter och olika “stats” så är det viktigt att välja rätt spelare för att på så sätt skapa det perfekta laget för sin egen spelstil.

Fifa 14 är ett sjysst spel och för en nybörjare som mig så var det roligt men väldigt ovänligt emot nybörjare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.