Gary Oldman + Harrison Ford + Technothriller låter ju fantastiskt spännande. Eller?
Wall Street + The Net låter väl inte helt fel?

Det jag vill komma fram till är att Paranoia är ett realistiskt drama med inslag av thriller som handlar om två pampar som har gått över lik för att få sina företag världsledande. I Paranoia så finns inte Ios eller Android, det finns inget Apple eller Google (även fast google.com ironiskt nog syns i en scen). De två företagen i filmen är påhittade men känns som pastischer av just Google och Apple. Detta påstående blir bekräftat när det ena företagets telefoner är uppenbarligen Samsung-telefoner med ett specialgjort interface, det andra företagets telefoner har riktiga Iphone som rekvisita, produktplacering när den är som mest diskret.

Liam Hemsworth spelar Adam Cassidy. En man som jobbar för det ena företaget men på grund utav fåniga anledningar blir tvingad till att spionera hos konkurrenterna. Detta blir snabbt ett katt och råtta-spel där man inte vet vilka som har ett gott eller ont uppsåt.
Problemet är att Liam Hemsworth får inget som helst utrymme i filmen utan är enbart en ihålig docka som ska hjälpa till att tvinga fram historiens framfart.
paranoiatr
Paranoia är en otroligt snyggt filmad produktion men manuset är det tråkigaste jag har varit med om på länge. Hela handlingen, alla dialoger och alla händelser är så klyschiga och stereotypa så de ger tyvärr ingenting.

[box size=”545″ style=”rounded” border=”1″ icon=””]betyg4
En helt ok thriller som helt saknar udd eller överraskningar.
Så otroligt ostig. Liam Hemsworth är enbart ögongodis och bidrar inte med något annat.
En helt ok thriller som passar fint som en söndagsfilm när man är för trött för att tänka, men som tyvärr inte lämnar någon typ utav tillfredställelse utöver det.
[/box]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.