Jag skrev nyligen om att jag testade FIFA 14 och var inte fullt imponerad. Jag kan inte säga samma sak om NHL 14. I likhet med det nya FIFA så finns det massor utav olika spelare och ligor att välja emellan. En annan sak som de har gemensamt är att det finns både lägen för att “träna upp en spelare ifrån scratch” men även att man kan bygga sitt eget drömlag.

nhl1411

Det första jag la märke till när jag spelade NHL 14 var att kontrollen är underbar. Grunderna i kontrollen ligger i att man använder vänstra styrspaken för att styra sin spelare och den högra för att styra klubban och pucken. Detta gör att hela spelsystemet känns otroligt naturligt och det tar inte mer än ett par minuter innan man har rätt så bra koll på kontrollen. Det var den totala motsvarigheten till min upplevelse som jag hade med FIFA 14 där jag hade mycket svårt att förstå hur spelet fungerar.

För mig som är i det närmaste ointresserad utav sportspel så var det ett bra betyg att jag satt ganska länge och spelade en hel del emot en AI som var helt ok programmerad.

nhl141

Jag fullkomligt älskar att man kan bestämma i detalj hur en match ska vara, till den vida grad att man kan bestämma om reglerna/fysiken och AI’n ska vara utformad ur ett arkad-perspektiv eller som en realistisk simulation utav en “verklig match”.

Jag tyckte att den lilla tid jag fick med NHL 14 var rolig och underhållande. Jag skulle behöva mer tid för att kunna se på spelet ur ett mer påläst alternativ men det första intrycket jag fick var mycket positivt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.