Det har släppts sinnesjukt bra och innovativa indiespel i år. Jag funderade långt och länge på vilket av årets indiespel som berörde mig mest. Svaret blev att i mitt tycke så är årets spel ett spel som tekniskt sätt kom ut förra året.

Lone Survivor: Directors cut är det spelet som Lone Survivor inte var. Lone Survivor var imponerande nog utvecklat av enbart en person. Det blev snabbt känt för att vara ett superbt “Survival Horror” spel som likt de äldre Silent Hill fokuserade på att skapa en bra stämning och grym story. Det spelet var trots sina fördelar ett spel fullt av buggar och missar i spelbarheten. Därför tog Jasper Byrne, som är mannen bakom Lone Survivor, hjälp utav företaget Superflat games. Tillsammans skulle de utradera de problem som originalet drogs med. Samtidigt som Jasper kunde lägga till delar och story som inte fick plats i originalet.

lone-survivor

Med Lone Survivor: Directors cut så har de brister som fanns med originalet blivit utplånade. Det är samtidigt rikt med förbättringar och många timmars nytt gameplay. Det som redan var ett bra spel med dålig spelbarhet har nu tack vare Superflat games blivit ett otroligt bra spel med många nyttiga funktioner som underlättar spelandet. Till exempel cloud-sparning. Man kan börja spelet på sin Ps3 och sömlöst fortsätta äventyret på sin Ps-Vita.

Det kanske är fusk att utnämna ett “gammalt” spel till Bästa Indie-titel år 2013. Men med tanke på att Lone Survivor: Directors cut innehåller nytt innehåll som bara det räknas som ett fullständigt spel så tycker jag att det är värt att uppmärksammas. Lone Survivor: Directors cut är ett otroligt bra skräckspel och om du äger Lone Survivor till Pc så kommer “directors cut” versionen tydligen gratis via en uppdatering. Väldigt bra valuta för pengarna kan man ju säga.

theballardofsleepycat (1)

Förutom till PC så finns Lone Survivor: Directors cut även till Playstation 3 och PS Vita.
Lone Survivor: Directors cut släpptes 31 Oktober 2013.

Läs mer: GOTY 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.