Ungefär varenda spelsida på internet kommer anse att Alien: Colonial Marines är årets sämsta spel och även årets största besvikelse.
Jag håller med: Alien: Colonial Marines är en hädelse emot allt vi älskar med tv-spel men jag måste ändå nämna en händelse snarare än ett enskilt spel.

Xbox One. Microsoft’s nya konsol som skulle visa oss vad nästa generation skulle handla om. En maskin som inte ens kommer till Sverige i år. Anledningen undrar ni? Jo Microsoft försenade lanseringen till Sverige för att de tydligen skulle anpassa Kinect efter det svenska språket. För att svenskar kan ju inte prata med sin kinect på engelska? Och svenskar har ju inte tålamod att vänta på en maskinuppdatering där de lägger in stöd för svenska?

Xbox_one_console_controller_too

Oavsett om det är Kinect som försenade lanseringen i Sverige så är det ju ett faktum att Sverige är ett av de väldigt få länder som inte kommer få Xbox One 2013. Bara det och det faktum att Microsoft helt struntat i att promota sin nya konsol i Sverige gör det hela till en väldigt stor besvikelse. Man trodde att det skulle bli konsolkrig på hög nivå hösten/vinten 2013 men så som det ser ut nu så är Wii-U halvt bortglömd, Microsoft struntar helt i den Svenska marknaden och trots barnsjukdomar så står hittills Playstation 4 som vinnare bland nästa generations konsoler. Men vad vet jag? Allt kan hända 2014. Men just nu så är “konsolkriget” väldigt ensidigt.

ps4-hrdware-large18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.