Det är med indiespel man ser de stora innovationerna idag. Och när de stora företagen gör storskaliga konverteringar av konsolspel till mobila format så är det de små företagen som fortfarande står för “Bitesized” underhållning när det gäller mobilspel.

Jag har spelat en hel del mobilspel iår. Både till ios och android. Inget spel har dock varit så lätt att fastna för som Pixely People Making Movies. Det är ett micro-management spel där du anställer olika medarbetare. Sen är det upp till dig att sätta dessa medarbetare i fyra olika sektioner som en filmproduktion består av: Filmandet, Special-effekterna, ljudbilden och klippningen.
gameplay_3
När man ska skapa en film så ska man placera sina medarbetare i rätt sektion för att samla poäng. Poängen (och hur mycket poäng man kan få i en sektion) beror helt på vilken typ utav film man ska skapa och vilka typer utav “auror” en medarbetare bär på. En aura kan kraftigt öka poängen om man sätter karaktären i rätt sektion.

Pixely People Making Movies är ett otroligt roligt och beroendeframkallande spel som erbjuder korta spelsessioner men som även inbjuder till längre spelstunder framför mobiltelefonen. Spelet finns på App Store men tydligen under utveckling för Android också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.