Peka och klick-genren har vart på väg tillbaka ett tag och med succér såsom The Walking Dead och med kommande storsatsningar såsom Broken Age så är genren tillbaka på riktigt.
Broken Sword har alltid varit nära mitt hjärta. Jag har spelat igenom första och andra spelet i serien fler gånger än vad jag kan räkna till. Så det är underbart att Broken Sword 5: The Serpent’s Curse äntligen har släppts. Denna episodbaserade del i serien ska gå tillbaka till rötterna och det är en fantastiskt vacker 2d-vy med handritade bakgrunder som man får njuta utav.
Broken-Sword-5-The-Serpents-Curse-Screenshots
Röstskådespelet är även värt att nämna. Rolf Saxon återvänder för att göra sin ikoniska kronroll George Stobbart. Emma Tate är rösten bakom Nicole “Nico” Collard.
De hjälper både att bygga den matiné-känsla som spelet lever på. För under det fyra tidigare delarna av spelserien så är det känslan som har varit det viktigaste. En känsla att spela en episod ur en brittisk deckare. Det finns alltså spänning, bra karaktärer men ändå ett mått utav “ostighet”. Broken Sword 5: The Serpent’s Curse har ett bitvis’t fånigt manus och det är precis det jag ville ha ur en ny del i serien.

Jag har ännu en bit kvar innan jag har avslutat episod 1 men jag tycker att hittills så sitter allt rätt: rösterna, karaktärerna, manuset, kan redan förstå att Broken Sword 5: The Serpent’s Curse är något som kommer att bli en framtida favorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.