Det har släppts otroligt mycket välproducerad musik iår så det har varit riktigt svårt att välja ut “årets bästa”. De kriterier jag har gått efter är hur välproducerad musiken är, hur innovativ och intressanta låtarna är och hur musiken har påverkat mig. Om jag bara har lyssnat enstaka gånger eller om en speciell låt eller speciellt album har funnits i mitt medvetande under en längre tid.
2013 var ett år där det släpptes många bra “ny-releaser”. Allså lite äldre album som släpps igen fast med några tillagda ljudspår. Jag väljer att inte räkna med dessa “ny-releaser” utan listar enbart fullängdare vars spår inte har funnits ute innan 2013.

Årets Bubblare:Russian Circles – Memorial.
Russian Circles är ett av mina absoluta favoritband. Jag älskade Memorial rakt igenom, och att den bara blev en bubblare till topp 5 bevisar vilket fantastiskt år det har varit för musikälskare.

Memorial är ett skiftbyte för Russian Circles. Innan har de fokuserat på ren post-metal med inslag av math-rock och progressiv metal. Memorial är post-rock nästan rakt igenom. Jag älskar post-rock i alla dess former och jag älskar Russian Circles men då de prövar på att verkligen transformera sitt sound så har de inte haft tillräckligt med tid för att finputsa det till den nivån de brukar hålla sig på. Empros som är deras mest fulländade verk hittils bjöd på post-metal i sin renaste och ärligaste form. Där var vartenda spår perfekt i varje avseende. Memorial är en fantastisk skiva som jag har lyssnat på många gånger, och kommer utan tvekan höra många gånger till. Men den går inte upp till den extremt höga standard som grabbarna i Russian Circles har satt för sig själva. Men om jag känner det bandet rätt så är kurvan så här: Med Memorial så testar dem sig fram, och på nästa skiva så kommer de säkerligen ha slipat även deras nya stil till perfektion.

Skivans bästa spår: Memorial.

russian-circles-24-Photo-by-JJ-Koczan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.