Owl Vision. En man som på ett väldigt intressant sätt blandar elektronisk musik med mörk metal a’la Black Sabbath.
2013 har varit ett produktivt år för honom. Flera singelsläpp men han släppte även en fulllängdare som har blivit min favorit av hans många releaser.

Dystopia är den av hans verk som bäst skulle kunna kallas för ett “konceptalbum”. Alla låtar hänger ihop och det är lätt att se en röd tråd som går albumet igenom.

CS2150441-02A-BIG

Stenhårda sågsyntar blandas med ljud som låter som tagna ifrån gamla keyboards, sköna röstsamplingar, stenhårda trummor, mästerlig mixning och mastring gör Dystopia till ett hypnotiserande album.

Köp skivan här.

Skivans bästa spår: Dystopia.

Skivans tveklöst bästa spår är allså själva titelspåret. Dystopia är ett fantastiskt intro till en fantastisk skiva. Allt ifrån den bitcrushade basen till den sågtandade synthen och för att inte glömma synthen som låter som en utomjordisk orgel som dundrar på med en melodislinga i verserna. Det är svårt att förklara en sån här typ utav elektronisk musik. Owl Vision för musik som inte låter som något jag har hört inom genren tidigare. Kolla upp hans verk oavsett om ni vill ha en lugnare lyssning eller om du vill primaldansa natten lång.
Owl Vision är en innovatör och en förebild inom en annan house-övermättad musikgenre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.