Dödsmetall har varit en tråkig genre de senaste åren. Som ni kanske har förstått så gillar jag innovation.
Plats 4 på min lista över 2013 års bästa skivsläpp ger ingen som helst innovation utan det är en perfektion utav en välbekant genre som vi får vara med om.

The Resistance är ett “all-star band” beståendes utav medlemmar som har byggt upp ett namn av att ha skapat soundet till dagens metalband. In Flames, The Haunted, Hammerfall och Minora.
The Resistance består av musiker som har spelat i många många och år vars tidigare verk anses vara milstolpar inom inte bara metal utan rock-musik i helhet.

2013 var året då de släppte sitt debutalbum betitlat Scars. Det man får är precis det man önskade: Benhård musik som bevisar att metal inte ska spelas snabbt utan med substans och känsla.
Jesper Strömblad är en av drivkrafterna bakom bandet och man märker att han var färdig med sin karriär som han hade med In Flames. Han har sagt i flera intervjuer att han ville spela en sorts musik som var en fusion emellan “Göteborgsmetal” (som det kallas i folkmun) och “Stockholmssoundet”. Göteborg är känd för att husera flera band som fokuserar på melodisk metal (In flames) när Stockholm är känd för att vara hemmet för band som kör “råare” musik (Entombed).
Scars lyckas leva upp till The Resistance’s önskemål. Den innehar otroligt intrikata och häftiga gitarrslingor samtidigt som Marco Aro’s sång tillsammans med rytmsektionen av bandet skapar en ångvält av ljudvågor.

Untitled

De här gubbarna vet verkligen vad de håller på med.
Scars är en underskattad skiva och alla metalfans SKA lyssna på den.
The Resistance bevisar att det finns en plats för dem som fokuserar på att bygga en stämning i låtarna och framförallt att inneha intressanta låtstrukturer snarare än det som är normen idag inom genren “Man ska spela så fort som det bara är fysiskt möjligt”.

Skivans bästa spår: Eye for an Eye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.