Jag berättade för en ny bekant om mitt arbete med Megazine. Hon frågade mig “vad är det som gör er speciella? Vad är det som ni gör som du är extra stolt för?”

Man kan ju nämna självklart att vi har många, otroligt duktiga skribenter som var och en har en utpräglad och intressant personlighet. Man kan nämna att vi inte är en “spelsite” utan vi är snarare en “nördsite” eller kanske till och med en “popkultursite”.

Allt detta är ju sånt som gör att jag älskar Megazine och det är sådant som får mig att fortsätta vilja jobba hårt för sidan.

Men det som jag tycker gör oss speciella, det som ger mig en extra härlig känsla i bröstet är att vi tycker att det är viktigt med jämställdhet och människors rättigheter till att vara dem som de vill.

Oavsett en persons sexualitet, oavsett hudfärg, oavsett var man kommer ifrån och oavsett kön. OAVSETT så är alla värda samma förutsättningar. Vad man gör med förutsättningarna är upp till en själv (självklart) men faktum att än idag. Än idag i år 2014, så är det alldeles för många som får lida för att de ser annorlunda ut, de har annorlunda intressen, eller så kanske de inte vill leva efter de 1800-tals normer som många (tyvärr än idag) anser vara ett måste.

Vi har fått många kommentarer för att “vi har feministiska åsikter” eller för att vi tycker att HBTQ-personer förtjänar precis lika mycket kärlek och respekt i sina liv s0m vem som helst. Vi har fått en del kritik på grund av detta, men framförallt så har vi fått otroligt mycket positiva kommentarer ifrån folk om oss. Folk som tycker att det är självklart att man ska få vara den man är.

Vi kommer knappast sluta förklara varför vi tycker detta. Sexualitet, yrke, kön eller hudfärg bestämmer inte vilken typ utav person man är. Det är ens egna mentalitet, ens egna tankesätt och ens egna erfarenheter som bestämmer hur man är som person.

Vi kanske tjatar om detta mycket skulle vissa hävda. Jag vet att vi Megazinare kommer att inte sluta tala om frågan förrän normen är att gilla en person för personligheten. Inget annat. Vi är alla människor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.