Heroes har alltid varit en “Guilty Pleasure” för mig. Första säsongen var fantastisk. Andra säsongen var sjysst, tredje och fjärde inte lika bra men gav ändå en viss underhållning. Jag har nog alltid gillat Heroes eftersom det tar det “ostiga” ifrån superhjälteserier men ändå ger en “någorlunda” mänskligt perspektiv på historien. En annan aspekt är att storyn i serien har bokstavligt talat kört stenhårt på sin premiss. Premissen med serien har ju alltid varit att en grupp av helt vanliga människor har fått (mer eller mindre) originella krafter. Självklart finns det ju dem som har telekinesi eller telepati. Men att fritt kunna resa genom tid och rum, för att samtidigt genom diverse tidsresor vara med i nyckelhändelser (fast ur ett tredjepersonsperspektiv) som bidrar till att man blev den person man blev. Självklart är ju även hela den där “Sylar”-effekten väldigt kittlande. Att man kan absorbera andra människors färdigheter och styrkor för att själv kunna forma sig till “den ultimata hjälten/skurken”.

heroes-reborn

Det finns många anledningar till varför jag gillar Heroes. Först och främst för att det är intressanta karaktärer som har riktigt häftiga “superkrafter”.
Och sedan känns det lite “kultigt” i att serien är väldigt välproducerad, det är riktigt bra effekter, sjysst klippning o.s.v. Men manuset har haft väldigt skiftande kvalité. Kvalitén har skiftat ifrån att vara en smart psykologisk thriller till old-school actionserie a’la A-Team. Detta otroliga skifte i manus-kvalité beror säkerligen på att serien kom ut under den stora “manus-krisen” i Hollywood.

Hursomhelst så slutade Heroes abrupt i slutet av säsong 4. Serien slutade på en väldigt intressant “cliffhanger” och jag har funderat på var serien skulle kunna gå ifrån den punkten. Därför blir jag ändå intresserad av Heroes Reborn. Är det en Reboot? Är det en direkt uppföljare på originalserien?

Heroes var en fånig serie. Den hade bitvis gigantiska hål i manuset men det var i det stora hela en underhållande och gänfslande serie. Därför ska det bli kul att se
Heroes Reborn som kommer att ha premiär någongång under 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.