Sverige är ett litet land.
Gamex är ju som ni vet den enda “stora” spelmässan som vi har haft under 2010-talet.
Ändå så fick vi nyligen veta att Gamex skrotas för att ge plats åt Comic-con.

Gamex fick i slutet mycket kritik för att vara: “identitetslös”, splittrad och oplanerad.
Jag har alltid gillat Gamex men tyckte speciellt att år 2013 så led mässan av mycket problem. Det var en konstig uppställning av montrarna, det var alldeles för lite uppvisningar och paneler. Och framför allt så var det alldeles för lite intressanta spel på plats.

Jag kan därför inse storheten i att utöka till att de även ska inkludera comics, filmer m.m.

Men är inte problemet fortfarande då att de måste hitta intressanta partners? Låt gå att spel-Sverige är litet men blir det inte ännu svårare att göra en intressant mässa när man nu ska inkludera inte mindre än 3-4 andra “fandoms”. Det blir fler nördar som måste bli nöjda och faktum är väl att de flesta mässhallar i Sverige fortfarande är för små för att göra giganten “Comic-con” rättvisa?

Jag känner mig lite skeptisk över det här med Stockholm Comic-con. Det känns som att det antingen kan bli det största misstaget i arrangörernas historia hittills. Eller så visar det sig att de har alla aspekter på sin rätta sida och så kan det bli en historisk nördhändelse. Spännande ska det bli hursomhelst och jag älskar att arrangörerna ändå inte verkar ge upp tills de når deras “drömmässa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.