Det självbetitlade EP’n av Umeå-baserade Riwen är en bekant upplevelse för dig som har koll på Hardcorescenen som baseras i staden som ligger långt norr i vårt avlånga land.

Det är otroligt uttjatat med beskrivningar som “All-star band” men faktum är att Riwen inte består av några nykomlingar.

Gudfadern bakom bandet är Johannes Persson (Känd från blandannat Cult of Luna och Khoma). Fredrik Lindkvist framför de ångestfyllda texterna med knivskarpa skrik, Christian Augustin (båda kända ifrån Totalt Jävla Mörker) samt Marita Jonsson Mätlik och Christoffer Röstlund (Ifrån banden DS-13 och AC4).

Cult of Luna är ett av mina absoluta favoritband någonsin. Deras sätt att väva samman komplicerade melodier med sinnesjuka ljudmattor är något som passar min musiksmak helt perfekt. Därför var det lite utav en chock att höra att Johannes Persson skulle “gå tillbaka till sina rötter”. Att skapa musik som mest enkelt kan klassificeras som “Umeå-Hardcore”. En genre som kanske känns igen via band som till exempel Refused.

Så trots att det självbetitlande debutplattan inte tillför något speciellt till genren i sig så är det fortfarande en välkommen transfusion som kommer att tillföra ungt blod till en annars karg och sliten genre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.